Boeken

Zandruiter

 

Mijn eerste boek was een verhalenbundel, die verscheen in april 2005 bij Uitgeverij Gigaboek.
In het titelverhaal De Zandruiter van Gelria  – een fantasy – roepen robols de hulp in van de Zandruiter tegen de Watergruwel, om de verdwenen zon weer terug te krijgen.
De andere verhalen in de bundel hebben met elkaar gemeen dat zij zich afspelen in de provincie Gelderland. Het is een veelzijdige verzameling, waarin zowel humor als tragiek, spanning en herkenbaarheid zijn terug te vinden.
Hoewel de verhalen heel verschillend van aard zijn, kenmerken ze zich door hun leesbaarheid en een veelal verrassende ontknoping.

 

 

Christiaan en de riemIn juni 2008 volgde bij Gigaboek een boekvullend verhaal, gebaseerd op het leven in de Biesbosch, één van de grootste waardevolle natuurgebieden van Nederland.

In 1970 werd het Haringvliet afgesloten en kwam er een eind aan de unieke zoetwatergetijden-delta van de Biesbosch. De situatie tijdens de daaraan voorafgaande jaren vormt het decor voor ‘Christiaan en de riem’. Er is op een speelse manier met het historische perspectief omgegaan. Daarom heet het waterrijke gebied in het boek het Grote Waardland. Ook andere namen werden bewerkt en de voorkomende mensen zijn fictief. Toegevoegd zijn fantasierijke elementen, die misschien alleen in jongensdromen voorkomen.

Een boek dat verslag doet van wonderlijke belevenissen en een manier van leven, waarvan moderne mensen nog maar nauwelijks een voorstelling kunnen maken. Tegelijkertijd prikkelt het de fantasie van de lezer. Maar het wil vooral jong èn oud veel leesplezier verschaffen.

 

Onder de tabbladen ‘Doorloper’ en Samen verder’  kun je verder lezen.

 Comments are closed.