Over Joop

Op 13 januari 1949 lag er bij mijn geboorte nog geen notitieblokje in de wieg. Maar vanaf de basisschool werd schrijven een belangrijk onderdeel van mijn leven. Die basisschool stond overigens in Nieuwendijk, een dorp in het Land van Heusden en Altena.
De eerste bekendheid verwierf ik waarschijnlijk door een jeugdrubriek in het plaatselijk kerkblad.

In 1995 – inmiddels woonachtig in Dieren – werd een verhaal gepubliceerd in ‘Pooster’, het lijfblad van het Gelders Schrijvers Kollektief (GSK):‘De Zandruiter van Gelria’.
Vanaf die tijd verschenen zo’n twintig verhalen van mijn hand in tijdschriften en verzamelbundels. 

In 2005 was de tijd rijp voor een eigen verhalenbundel:  ‘De Zandruiter van Gelria’, met als titelverhaal de tien  jaar eerder gepubliceerde fantasy, aangevuld met vertellingen uit verschillende genres, van columns tot detectives.

In juni 2008 werd ‘Christiaan en de riem’ uitgegeven, een boekvullend verhaal.

Daarna volgde in september 2009 de verhalenbundel ‘Doorloper’ en in 2014 ‘Samen verder‘.

Vanaf 2008 verschijnt regelmatig een verhaal in het contactblad van de MEVE. Dat staat voor:
‘Met Elkaar Voor Elkaar’, een groep die zich bezighoudt met ouderenwerk in de Protestantse gemeente te Dieren. Tot dusver zijn er negentig verhalen geleverd.

Inmiddels is schrijven niet alleen meer een kwestie van pen en papier, maar worden ook digitale vaardigheden aangewend. Vanaf 2008 bestaat er een eigen website, waar inmiddels zo’n zestig verhalen op zijn geplaatst.
Eind 2010 begon ik een weblog op Windows Live Spaces met Space van Joop. Korte tijd later verhuisde dit werk naar WordPress. Na veertig blogs was de lol er een beetje vanaf.
Eveneens ruim veertig blogs verschenen op Blogspot, onder de naam Joop’s blog. Beide blogs zijn beëindigd en het schrijfwerk wordt geconcentreerd op de onderhavige website.

Sommige verhalen zijn meerdere keren gepubliceerd, maar het betreft dan veelal een bewerkte update van de vorige versie. Het totaal aantal publicaties bedraagt ongeveer 300.

De omslagen van mijn boeken zijn mede verzorgd door mijn eega Ans Sanner-Bernouw. Zij maakt aquarellen en heeft een eigen, boeiende  schildersite, zie: http://ans.joopsanner.nl

Na een werkzaam leven als stedenbouwkundig medewerker geniet ik nu in de bosrijke omgeving van Dieren van mijn pensioen.

 

Aquarel van Ans Sanner
Aquarel van Ans Sanner

 Comments are closed.