Over Joop

Vanaf de basisschool was schrijven een belangrijk deel van mijn leven. Die school stond in Nieuwendijk, een dorp in het Land van Heusden en Altena.
De eerste bekendheid verwierf ik door een jeugdrubriek in het plaatselijk kerkblad.

In 1995 – inmiddels woonachtig in Dieren – werd een verhaal gepubliceerd in het blad ‘Pooster’ van het Gelders Schrijvers Kollektief (GSK): ‘De Zandruiter van Gelria’.
Daarna verschenen zo’n twintig verhalen van mijn hand in tijdschriften en verzamelbundels. 

In 2005 was de tijd rijp voor een eigen verhalenbundel:  ‘De Zandruiter van Gelria’, met als titelverhaal de tien  jaar eerder gepubliceerde fantasy, aangevuld met vertellingen uit verschillende genres, van columns tot detectives.

In juni 2008 werd ‘Christiaan en de riem’ uitgegeven, een boekvullend verhaal.

Daarna volgde in september 2009 de verhalenbundel ‘Doorloper’ en in 2014 ‘Samen verder‘.

Vanaf 2008 verschijnt regelmatig een verhaal in een plaatselijk maandblad voor senioren. De teller staat daar op bijna honderd verhalen.

Ook vanaf 2008 bestaat er een eigen website, waar sindsdien zeventig verhalen op zijn geplaatst.
Daarnaast begon onderhield ik een tijd twee weblogs. Totaal verschenen er op beide plekken zo’n veertig blogs, toen was de lol er een beetje vanaf. Beide blogs zijn beëindigd en het schrijfwerk wordt geconcentreerd op de onderhavige website.

Sommige verhalen zijn meerdere keren gepubliceerd, maar het betreft dan veelal een bewerkte update van de vorige versie. Het totaal aantal publicaties bedraagt ruim 300.

De omslagen van mijn boeken zijn mede verzorgd door mijn eega Ans Sanner-Bernouw. Zij maakt aquarellen en heeft een eigen, boeiende  schildersite, zie: http://ans.joopsanner.nl

Na een werkzaam leven als stedenbouwkundig medewerker geniet ik nu in de bosrijke omgeving van Dieren van mijn pensioen.

Aquarel Ans Sanner


Comments are closed.