Samen verder

In september 2014 waren Ans en Joop Sanner veertig jaar getrouwd. Ter gelegenheid daarvan combineerden ze aquarellen uit de collectie van Ans met teksten van Joop. Daardoor ontstonden twintig beeld-verhalen die veelal verwijzen naar verschillende momenten in hun gezamenlijk optrekken. Voor insiders waarschijnlijk heel herkenbaar; voor buitenstaanders hopelijk ook boeiend. Die verhalen zijn gebundeld in een mooi vormgegeven boek onder de titel ‘Samen verder’.

Het boek werd gepresenteerd op een feestelijke bijeenkomst in het Bezoekerscentrum Veluwezoom te Rheden. Nadat de veertig gasten van koffie en gebak waren voorzien, overhandigde Ans het eerste exemplaar van het boek aan Sanne Rameckers van Natuurmonumenten. Vervolgens was er een korte uitleg over het werk van Natuurmonumenten.
Daarna konden de gasten zich verder vermaken in het Bezoekerscentrum, de natuurtuin bezichtigen of een wandeling door het Nationaal Park maken. Die wandeling begon met stralend weer en vermelding van verschillende wetenswaardigheden over het gebied en zijn bewoners. Helaas liet de zon al snel verstek gaan en kwam er bewolking opzetten. Bij de schaapskooi barstte de bui los.

Zodra iedereen een beetje bijgekomen was en de meeste kleding aan de waslijn opgedroogd, begaven de feestgangers zich naar het nabijgelegen restaurant ‘Prinsheerlijk’. Daar wachtte een borrel en een uitgebreid buffet, die het ergste leed snel deden vergeten.

plaatjes en verhalen


Comments are closed.