Boeken

Mijn eerste boek ‘De Zandruiter van Gelria’ was een verhalenbundel, die verscheen in april 2005 bij Uitgeverij Gigaboek. De verhalen in deze bundel hebben met elkaar gemeen dat zij zich afspelen in de provincie Gelderland. Het is een veelzijdige verzameling, waarin zowel humor als tragiek, spanning en herkenbaarheid zijn terug te vinden. Veelal hebben zij een verrassende ontknoping.

In juni 2008 volgde een boekvullend verhaal, gebaseerd op het leven in de Biesbosch. In 1970 werd het Haringvliet afgesloten en kwam er een eind aan de unieke zoetwatergetijden-delta van de Biesbosch. De situatie tijdens de daaraan voorafgaande jaren vormt het decor voor ‘Christiaan en de riem’. Er is op een speelse manier met het historische perspectief omgegaan. Daarom heet het waterrijke gebied in het boek het Grote Waardland. Toegevoegd zijn fantasierijke elementen, die misschien alleen in jongensdromen voorkomen. Een boek dat verslag doet van wonderlijke belevenissen en een manier van leven, waarvan moderne mensen nog maar nauwelijks een voorstelling kunnen maken. 

Doorloper
Misschien dat oudere lezers in hun jeugd ook een houten schaats, met één ijzer, onder hun schoen bonden. En wat ze zich herinneren van prille schreden op hun levenspad is waarschijnlijk dat het allemaal niet vanzelf ging. Zoals ook een doorloper-puzzel niet voor iedereen even gemakkelijk is. Ons leven gaat gepaard met hoogte- en dieptepunten, hoop en twijfel. Elk individu probeert een eigen plekje te verwerven. In werkelijkheid zijn we echter allemaal een piepklein schakeltje in een grote ketting. Bijna alles wat wij meemaken is ook door anderen vóór ons ondervonden.
Het is juist de herkenning die het lezen van levensverhalen van anderen zo aantrekkelijk maakt.
Doorloper’ is een bundel met 27 verhalen, die een neerslag vormt van het gewone leven, waarin echter toch wel verrassende dingen gebeuren.

Samen verder

In september 2014 waren Ans en Joop Sanner veertig jaar getrouwd. Ter gelegenheid daarvan combineerden ze aquarellen uit de collectie van Ans met teksten van Joop. Daardoor ontstonden twintig beeld-verhalen die veelal verwijzen naar verschillende momenten in hun gezamenlijk optrekken. Voor insiders waarschijnlijk heel herkenbaar; voor buitenstaanders hopelijk ook boeiend. Die verhalen zijn gebundeld in een mooi vormgegeven boek onder de titel ‘Samen verder’.
Reacties zijn gesloten.