Schrijfsite

Shrunk Expand

Genealogie

Onze roots

Onze familie Sanner is afkomstig uit Zwitserland. We hebben genealogische gegevens gevonden die teruggaan tot ongeveer 1655. Een belangrijke schakel in het historische verhaal vormt Ursus Sanner, die rond 1820 als militaire huurling naar Nederland kwam en met zijn compagnie naar Gorinchem trok. Hier begon dus de Nederlandse familie Sanner.

Sinds die tijd zijn vele verhalen overgeleverd of ontdekt door nader genealogisch onderzoek. Het resultaat daarvan is vastgelegd rondom een stamboom op de genealogische internetsite van Geneanet.

In de stamboom van de familie Sanner zijn ook de families Van Daalen (mijn oma van vaders kant), en Den Dunnen – Dekker (van moeders kant) ondergebracht.

Natuurlijk zijn de roots van mijn echtgenote Ans Bernouw ook interessant. Haar voorouders zijn afkomstig uit Schiedam. Johan Bernouw vertrok naar de Bommelerwaard. Nakomeling Freek Bernouw trouwde met Ali Jaarsveld, de ouders van mijn eega.

Om de gegevens op http://www.geneanet.org/ te kunnen inzien, moet er wel eerst ingelogd worden.

Daarnaast kun je de stambomen ook vinden bij Family Search en Genealogie Online

Niet alle in de stambomen opgenomen informatie is openbaar toegankelijk. Met name die van nog levende personen is op grond van de privacywetgeving afgeschermd. Familieleden die graag een kijkje achter de schermen willen nemen, kunnen een ‘linkje’ aanvragen bij ondergetekende. Uiteraard kunnen ook onjuistheden en aanvullingen worden doorgegeven, via Geneanet of het emailadres: josan86@live.nl